Second blog post

Wow. Just wow… Vandaag was zo’n dag die je laat voelen: it’s about the little things in life. Niet dat ik dat niet wist natuurlijk, maar het is nodig om dat af en toe weer eens echt te voelen. Een van de grote voordelen van de omgeving van Vienna is dat we hier kunnen fietsen. Lekker op z’n Nederlands, samen fietsend naar het centrum. En dat in dit heerlijke weer! En fietsend leer je de omgeving ook nog eens snel (en) goed kennen.

IMG_0149

Nu kon ik dus eindelijk dat bospad in waar ik vanuit de auto steeds naar keek. Een minuut dat bos in en we fietsen ‘oog in oog’ met drie herten (waarvan twee op de foto)! WOW. Wat prachtig! Ontelbaar veel eekhoorns gezien. “Look mom! A very big squirrel!” Die Elle die leert zo snel… WOW. En dan daarna steeds de vertaling, voor mij. “Ik zei dus: kijk mama, een grote eekhoorn…” Enfin, herten en eekhoorns dus.

Draaien we het bospad af, komen we direct terecht op het W&OD Trail! Who knew? WOW! “Elle! We zijn op het W&OD Trail!” “HET WATTUS MAM?!” Laat maar lieverd…

Maar we zijn dus kennelijk binnen 3 minuten tussen de herten en binnen 5 minuten op het befaamde Washington & Old Dominion Railroad Trail. WOW. De (tot 1968) treinrails werden gebruikt om een prachtig pad van te maken waarop je kunt fietsen/lopen/etc. Elle en ik keken onze ogen uit.

We hebben geproefd van vrijheid en de ongetwijfeld vele verrassingen die Virginia ons te bieden heeft. We ontdekten dat we binnen 8 minuten met de fiets van ons huis naar de winkels kunnen rijden. Heuveltje af. De terugweg duurde rond de 16 minuten. Kan ook aan de tussenstop bij Starbucks hebben gelegen (waar we weer heerlijke glutenvrije snacks konden kopen, wat dat betreft heeft Nederland écht nog veel te leren!), maar waarschijnlijker is de combinatie van mijn conditie in opbouw en de heuveltjes op… Maar WOW. Gaaf!

Thuis gloeide ik nog na van blijheid en trof manlief die allerlei klussen in huis had gedaan. WOW! Zoonlief die zich 2 uur lang met Lego had vermaakt. WOW! Ik bakte nog een brood in mijn nieuwe broodbakmachine en ze leefden nog lang en gelukkig. Just wow… alle simpele kleine dingen waren groots vandaag. Van opgehangen klokken en de Dyson stofzuiger tot Lego-bouwwerken en fietstochten door onbekend prachtig gebied…

It truly is all about those little things.

One thought on “Second blog post

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: